Blog single

Et forhold tuftet på genuin og gjensidig interesse

Når Showroom, en av landets dyktigste leverandører av lyd og bildesystemer, opplevde at regnskapssystemet de brukte krevde for mye tid, fant de løsningen hos MDE Sigma.

– Showroom har mange jern i ilden, og vi ønsker å bruke kvalitetene våre der vi er best; nemlig på leveranser av gode løsninger til våre kunder. Da kan vi ikke bruke flere timer ekstra hver eneste uke, på et regnskapsprogram som ikke er tilpasset vårt behov, forteller CEO Roy Livar Vigdel.

Nå kjenner vi Roy Livar så godt at vi kaller ham Rolly.

Når Rolly ble invitert inn til oss i MDE Sigma for å lære oss bedre å kjenne, og se på hvilke løsninger vi kunne bidra med, hadde han allerede begynt å vurdere om eksisterende løsning ikke passet for gjengen i Showroom.

– Systemet vi brukte var ikke tilpasset oss. Det ble for omstendelig, krevde mye tid og hadde et lite intuitivt brukergrensesnitt, utdyper Rolly.

Showroom har helt fra starten i 2005 vært opptatt av å levere gode og riktige løsninger innen lyd og bilde til alt fra enkle møterom til skreddersydde, komplekse operasjonssentre for små og store bedrifter.

I likhet med MDE, er de tydelige på at det er menneskene som er viktigst i en organisasjon, og på nettsiden sin skriver de: “Folkene er vår stolthet. De sitter på kunnskap og kompetanse utover det normale. De sørger for vårt forsprang i bransjen!”

En løsning basert på kundens behov og ønsker

I møtet med MDE Sigma ble regnskapsprogrammet PowerOffice Go presentert som en potensiell løsning for Showroom. Denne løsningen er intuitiv for bruker, oversiktlig og i tillegg mer effektiv å jobbe med, med hensyn til behovene som lå hos Showroom.

– Det ble tidlig klart for meg at løsningen jeg fikk presentert, passet oss mye bedre. Det jeg også satte stor pris på, var at MDE Sigma virkelig satte seg inn vår virksomhet. De ønsket å forstå våre behov, vår bransje og oss som mennesker, for å kunne gi oss den beste løsningen, sier Rolly.

Han forteller videre at en tydelig forskjell på MDE Sigma og andre regnskapsbyråer er nettopp dette engasjementet og innsikten i kunden. Dette ble derfor en avgjørende faktor for at valget havnet på PowerOffice Go levert av MDE Sigma.

Les mer om Showroom: showroom-stavanger.no

Les mer om PowerOffice Go: poweroffice.no/produktinformasjon/

Vi anslår at vi sparer 5-6 timer i uken på den nye løsningen levert av MDE Sigma. – Roy Livar Vigdel

– Perfekt kombinasjon

Samarbeidet mellom Showroom og MDE Sigma er nå godt i gang og daglig leder i MDE Sigma, Kristina Eriksen, mener forholdet er et perfekt eksempel på hvor verdifullt det er når begge parter er lidenskapelig opptatt av sine fagfelt.

– Vi merket tidlig at Rolly var oppriktig engasjert i å få til et godt samarbeid. Ine hos oss har hatt hovedansvaret for Showroom og hun har de samme kvalitetene vi finner hos Rolly og Showroom; oppriktig engasjert i sine kunder, løsningsorientert og kunnskapsrik, forteller Kristina.

Riktig løsning sparer tid og penger

Rolly og resten av menneskene i Showroom har nå fått et system og en løsning på plass som gir dem bedre oversikt, bedre forståelse og viktigst av alt; en løsning som sparer dem for tid. Tid de kan bruke på det de virkelig brenner for.

– For oss er Power Office Go en riktig løsning. Den er intuitiv, responsiv og rett og slett enklere å bruke. Vi anslår at vi sparer 5-6 timer i uken på den nye løsningen levert av MDE Sigma, sier Rolly.

Han forteller om et svært godt samarbeid med kontaktpersonene i MDE Sigma som ved bruk av innsikt og kompetanse, kommer med spesifikke råd til hvordan løsningen skal utnyttes basert på behovet hos Showroom.

– Vi i Showroom er meget fornøyd med både løsning og oppfølging fra MDE Sigma. Vi føler oss ivaretatt, godt fulgt opp og ikke minst kan vi merke at de oppriktig ønsker å gjøre et best mulig arbeid for oss. Slikt kan vi like, avslutter han.

Delivering expertise

Vi hjelper deg å finne den rette kompetansen

Les gjerne mer om hvordan vi jobber, få gode tips til deg som arbeidssøker eller andre tema som kanskje interesserer deg.

Har du spørsmål du ikke finner svar på, håper vi å høre fra deg!