Blog single

Spar store summer på å flytte økonomisystemet i skyen

Stadig flere velger en skybasert løsning for økonomisystemet sitt. Det finnes mange grunner til å gjøre akkurat det, men én grunn trigger kanskje oss økonomiinteresserte litt ekstra: Du kan spare så mye penger!

Tenk bare: Hva betaler du for serverløsningen din i dag? Backupen? Hvor ofte henger Citrix eller andre systemer, og hva koster denne nedetiden deg i tapt tid og økt frustrasjon? Vår erfaring er at de aller fleste bedrifter vil kunne halvere IT-utgiftene sine ved å flytte økonomien over til et skybasert system som Visma.net.


“Vi har alltid gjort det på denne måten”

Det er rart, det der med endring. Hjernen vår liker det rett og slett ikke. Så selv om det ikke er tvil om fordelene ved å ha økonomisystemet i skyen, finnes det flere ledere som vegrer seg. De har investert tid og penger i dagens system, de har brukt det hver dag i kanskje 20-30 år, og de kjenner det inn og ut. Vi påstår at også dere vil få dere en positiv overraskelse hvis dere tar skrittet over i skyen: De siste årene har ERP-systemer gjennomgått en fantastisk utvikling, og dagens skybaserte løsninger er både rimeligere, enklere og mer fremtidsrettede enn de aller fleste av gårsdagens systemer. 

Hvor mye kan vi spare?

Svaret kommer selvsagt an på størrelsen og kompleksiteten til selskapet, men svært ofte ser vi at utgiftene halveres når systemet flyttes til Visma.net. Regnestykket under, for eksempel, tar utgangspunkt i at en vanlig, mellomstor bedrift flytter økonomisystemet sitt over til Visma.net – og med det altså sparer opp mot to millioner i året. 

 

 

Situasjonsbilde fra kontorene til MDE Sigma
Situasjonsbilde fra kontorene til MDE Sigma
MDE-Sigma-CTA-last-ned-5-tips-budsjettering-v3

Hos MDE Sigma finner du stor kompetanse og folk med lang erfaring innen både IT og regnskap. Dette gir oss en helt spesiell innsikt i alle deler av prosessen.

Hos MDE Sigma finner du stor kompetanse og folk med lang erfaring innen både IT og regnskap. Dette gir oss en helt spesiell innsikt i alle deler av prosessen.

Hva koster det egentlig, å spare så mye penger?

Mye mindre enn du tror, sannsynligvis. Prosessen er nemlig ikke så komplisert.

MDE Sigma har ferdig utviklede maler til de aller fleste typer bransjer. Dermed kan flytteprosessen gå svært kjapt. Her kommer det selvsagt an på størrelsen og kompleksiteten på det som skal flyttes, men enkle systemer kan flyttes på en dag eller to. Større bedrifter trenger litt lengre tid, men som sagt, siden vi kan utvikle systemet deres uten å måtte stoppe den daglige driften, vil dette påvirke arbeidshverdagen minimalt for deg og dine ansatte. Når alt skal i skyen, trenger vi ikke å stenge ned systemet, noe som betyr svært liten nedetid for dere. 

Kunnskap nok til å skreddersy løsningen din 

Hos MDE Sigma finner du stor kompetanse og folk med lang erfaring innen både IT og regnskap. Dette gir oss en helt spesiell innsikt i alle deler av prosessen. Som kunde får du dermed en fleksibel rådgiver som forstår hva du trenger, gjerne før du skjønner det selv – og som vet hvordan behovet kan løses best mulig.  

Våre ansatte har erfaring fra de aller fleste bransjer, fra bygg og anlegg, olje og gass til finans og offentlige virksomheter. Dermed har vi kunnet utvikle ulike standarder tilpasset hver enkelt bransje og deres spesifikke behov.

Dersom dere har åpne API-er kan vi også utvikle løsninger som er spesialtilpasset ikke bare til bransje, men helt ned på selskapsnivå, og integrere dem til de programmene dere bruker i dag. 

Sist, men ikke minst, har vi et svært bredt nettverk. Dermed kan vi alltid gi gode anbefalinger når dere trenger andre partnere.

MDE Sigma kan hjelpe dere med:

System og integrasjoner

Våre ansatte har bred systemkompetanse og kan bistå bedrifter på de aller fleste regnskapssystemer.

Regnskap og lønn

Med hjelp fra MDE Sigma kan du være trygg på at dine ansatte, kunder og leverandører blir ivaretatt på en god måte.

Bedriftsrådgivning

MDE Sigma kan tilby bedrifter rådgivning innen forretningsprosesser, teknologi og økonomi.

Årsoppgjør

Vi kan hjelpe deg med årsoppgjør og ligningspapirer. Våre ansatte har lang erfaring og kan bistå med det meste, inkludert konsolidering og konsernregnskap.

Delivering expertise

Trenger dere hjelp med økonomistyringen?