Blog single

Sub Sea Services valgte Visma.net ERP

Energiservice-selskapet fra Stavanger brukte for mye tid og penger på å oppdatere systemene sine. Nå har de økonomi, logistikk, prosjektregnskap og lønn i én plattform. «Mest begeistret for å kunne kjøre store mengder data inn i systemet», er talen fra Sub Sea Services’ øverste leder.

Dyrt å vedlikeholde og oppgradere gammel løsning

Hovedgevinsten med å gå over til Visma.net ERP var den årlige kosten og fleksibiliteten skyløsningen gir. I den gamle riggen fra 2009 ble bedriften «malt opp i et hjørne».

– Om vi skulle ha oppdatert riggen til en nyere versjon, ville vi vært nødt til å skru alle tilpasninger og integrasjoner på nytt. Dette ville tatt både tid og kostet mye penger.

Det forteller Bernt Arne Breistein, CEO i Sub Sea Services AS, og legger til at det var veldig viktig at Visma.net ERP har kontinuerlige oppdateringer.

Sub Sea Services hadde heller ikke et optimalt system for timeregistrering, reiseregning og utlegg.

– Vi hadde et helt utdatert reiseregningssystem. Å måtte oppdatere alle satser manuelt har vært veldig tungvint for de ansatte.

– Det handler ikke om systemer, men om mennesker

Det var Stavanger-baserte MDE Sigma som fikk oppdraget med å implementere Visma.net ERP. Daglig leder Kristina Eriksen forteller at de har et sterkt ønske om at kundene deres skal lykkes.

– Jeg tror at hvis dét hele tiden er motivasjonen, så klarer man å ha en god og transparent prosess, sier hun.

Sub Sea Services hadde over tid utviklet et velfungerende verktøy for økonomisk prosjektvurdering. Nå er det Excel-baserte verktøyet integrert med prosjektregnskapet i Visma.net ERP, med god hjelp fra MDE Sigma.

– Det handler jo ikke om systemer, men om mennesker. Vi ønsker å være en partner i ordets rette forstand: noen som alltid vil jakte på de beste løsningene for Sub Sea Services. Og finnes de ikke, ja, da utvikler vi dem, sier Eriksen.

CEO i Sub Sea Services, Bernt Arne Breistein
CEO i Sub Sea Services, Bernt Arne Breistein
Kristina Eriksen, daglig leder i MDE Sigma
Kristina Eriksen, daglig leder i MDE Sigma

Visma.net ERP legger til rette for at vi kan ha på oss ‘flere hatter og roller’ fordi det alltid holder oss oppdatert på tvers av organisasjonen.

Visma.net ERP legger til rette for at vi kan ha på oss ‘flere hatter og roller’ fordi det alltid holder oss oppdatert på tvers av organisasjonen.

– Sannsynligvis verdensrekord i implementering

Høsten 2020 gikk startskuddet. På bare et snaut halvår skulle den nye riggen kartlegges, implementeres og igangsettes. SubSea Services-sjefen ser seg tilbake:

– I løpet av bare tre måneder var vi oppe og gikk. Det er sannsynligvis verdensrekord i implementering, sier Breistein.

MDE Sigmas Kristina Eriksen istemmer:

– Det sier noe om nivået på gjengen i MDE Sigma. Det er et utrolig godt lag. Samtidig er det skyhøyt nivå i staben til Sub Sea Services. De har en brennende gjennomføringsvilje og -evne. En «få det gjort»-mentalitet.

Nå handler alt om å avlære de gamle vanene. Breistein forteller at de allerede merker mindre støy – til tross for at det «alltid gjør vondt» å røske opp rutiner ved roten.

– Når jeg snakker med andre, er de imponert over hvor fort det har gått, og egentlig også smertefritt.

MDE Sigma om Sub Sea Services

Viktig at øverste leder er tett på hele veien

Daglig leder Kristina Eriksen i MDE Sigma mener at den raske implementeringen skyldes at CEO Breistein har vært delaktig gjennom hele prosessen.

– Jeg tror det er viktig at ledere tar innover seg hvor tett de må være på alle prosessene når de gjør endringer.

– Bernt Arne har fulgt implementeringen tett. Selv om mange personer og systemer har vært involvert, har det alltid vært en rød tråd med Bernt Arne sitt blikk. Det har definitivt gjort det enklere for oss å forstå behovet til Sub Sea Services – og å levere deretter.

Rig

Visma er store og robuste, i positiv forstand. Det er en vilje der til å være oppdatert, det ser vi når vi logger oss på. Det skjer ting.

Visma er store og robuste, i positiv forstand. Det er en vilje der til å være oppdatert, det ser vi når vi logger oss på. Det skjer ting.

– Visma.net ERP er logisk og funksjonelt

Breistein er aller mest begeistret for å kunne kjøre store mengder data inn i det nye systemet sitt. Og at alt er oppdatert hele tiden.

– Ja, noe av det beste med Visma.net ERP er den store tilgjengeligheten på data. Du kan få øyeblikksbilder på alt fra ordrereserve til prosjektlønnsomhet og likviditet. I mange andre ERP-systemer må du enten via Excel eller gjøre veldig mange operasjoner for å se, finne og forstå.

Fra forsiden av Visma.net ERP har de skreddersydde dashboards og rapporter.

– Det er veldig greit å kunne se hver gang vi har fakturert, og selvfølgelig resultatrapporten som jeg bruker hver uke. Tilgjengeligheten er kjempebra.

– Visma.net ERP er i det hele tatt logisk og funksjonelt. Jo mer du blir kjent med det, desto mer logisk er det. Terskelen for å begynne å trykke der inne er ganske lav. Og dataen er oppdatert hele veien.

– Visma har en vilje til å være oppdatert

Fremdeles er det litt tweeks her og der som gjenstår. Men sjefen sjøl er likevel fornøyd med å jobbe i nytt system.

– Visma.net ERP legger til rette for at vi kan ha på oss flere hatter og roller fordi det alltid holder oss oppdatert på tvers av organisasjonen.

Og til tross for at MDE Sigma var en ny Visma-partner, forteller han at de har hatt en enorm vilje til å finne de rette folkene og løsningene for Sub Sea Services. En typisk «hjerte på rett sted»-partner. Og Visma som systemleverandør?

– Som kunde av Visma opplever jeg veldig sterkt at de vil at vi skal lykkes. De er store og robuste, i positiv forstand. Det er en vilje der til å være oppdatert, det ser vi når vi logger oss på. Det skjer ting.

Om Sub Sea Services AS

Sub Sea Services AS er et datterselskap av Acerdo. Konsernet har til sammen 8 selskaper. Alle disse 8 selskapene bruker i dag Visma.net ERP. Dette gjør de:

  • Vedlikehold og reparasjon av utstyr til offshoreinstallasjoner
  • Produksjon av utstyr til bruk offshore globalt
  • Utvikling av nye produkter som produseres i eget verksted

Selskapene bruker store deler av Visma.net ERP-suiten:

I tillegg har de integrert følgende:
  • Tidsbanken for timeregistrering både på avdeling og på prosjekt
  • Anbudskalkyle de selv har utviklet i Excel
  • Vault for å få ingeniørenes tegninger rett inn i vareregisteret
Levert av MDE Sigma
  • Visma.net ERP leveres og implementeres av MDE Sigma
Delivering expertise

Vi hjelper deg å finne den rette kompetansen

Les gjerne mer om hvordan vi jobber, få gode tips til deg som arbeidssøker eller andre tema som kanskje interesserer deg.

Har du spørsmål du ikke finner svar på, håper vi å høre fra deg!