MDE Aktuelt

Hvordan kan du hjelpe den nyansatte til å lykkes?

Written by MDE | 27.sep.2021 08:40:08

Tiden mellom kontraktsignering og første arbeidsdag preges gjerne av nysgjerrighet og spørsmål for de fleste nyansatte. Som arbeidsgiver er vår viktigste oppgave å bidra til at han eller hun føler seg velkommen, trygg og forberedt til å levere fra dag én. Hvordan kan vi gjøre det?

MDEs Gunn Helen Gilje er opptatt av at nyansatte skal oppleve en best mulig onboardingprosess når de skal finne sin plass på et nytt arbeidssted. – Det gir stor verdi å ta vare på menneskene man har valgt å ta med på laget, fra første dag. I MDE ønsker vi å tiltrekke oss og ansette de aller beste medarbeiderne. Suksessfulle onboardinger hjelper oss på veien. 

Hun har selv opplevd det motsatte: – Hos en tidligere arbeidsgiver hadde jeg min første arbeidsdag etter permisjon, og ble møtt med: – Hei, kommer du i dag, ja? Du får finne deg en pc på lageret. Sånn skal det absolutt ikke være. 

En smart onboarding

En smart onboarding vil få den nye medarbeideren til å føle seg ivaretatt og motivert fra første arbeidsdag. Men onboarding handler om mer enn bare å ønske velkommen, det dreier seg om hele prosessen fra signering av ansettelsesavtalen til endt prøvetid. Onboarding er rett og slett en plan for å bistå den nyansatte inn i sin nye stilling og rolle i selskapet, både sosialt og faglig, og dermed sikre at medarbeideren fort blir produktiv.

Velkommen!

– I MDE sender vi alltid ut en intern mail i forkant, med litt informasjon om vår nye medarbeider, navn, stilling og når vedkommende begynner, sammen med en oppfordring om å ønske velkommen. Dermed får den nyansatte allerede før oppstart noen kjekke velkomst-mailer fra sine kommende kollegaer.

Alt vi kan gjøre klart på forhånd også av praktiske ting, gjør oppstarten enklere. Kontorplass, pc, telefon, innlogginger og lunsjbestilling må være klart. Vi setter også opp en tydelig plan for første arbeidsuke, for å skape trygghet og forutsigbarhet.