MDE Aktuelt

Fastrekruttering - Skal du ansette til din bedrift?

Written by MDE | 12.aug.2022 11:59:44

Jakter du ressurspersoner med spesialkompetanse?


Eller kanskje du behøver en kandidat til en lederstilling? Da må du forberede deg på en knallhard konkurranse og rift om de som finnes der ute. 


Høsten er i gang, og bedrifter i hele landet kniver om de dyktigste ressursene. 

Aldri før har vi sett en så tøff konkurranse i markedet. Det er vanskelig å tiltrekke seg mennesker med spesialkompetanse, men likevel er det svært mange bedrifter som oppskalerer og som behøver nettopp disse.  

Hvordan skal akkurat din bedrift klare å tiltrekke seg den riktige personen når så mange andre ønsker den samme? 

- Vi har svært ofte sett, på nært hold, verdien vi klarer å bidra med for selskaper som setter rekrutteringsprosessen til oss, forteller Gunnarsson. 

Gunnar har flere års erfaring med å bistå bedrifter til å finne riktige personer til behovet de sitter med. Han mener inngående kunnskap om kandidatmarkedet i flere tilfeller er helt avgjørende for å lykkes i ansettelsesprosesser i dag. 

- Vi ser en åpenbar endring i markedet etter pandemien begynte å slippe taket. Ikke bare skal bedrifter få tilbake mennesker de tok farvel med i pandemien, men svært mange skal også oppbemanne og oppskalere sin virksomhet, forteller Gunnarsson. 

Han snakker daglig med bedrifter som ikke lenger klarer å håndtere rekrutteringen på egen hånd. Det krever en mer nøyaktig, omfattende og tidkrevende prosess for å få tak i ressurser som kan være aktuelle. 

- Det er jo primært vanskelig nå, da mange nylig har skiftet jobb, og i tillegg har vært i en god forhandlingsposisjon som gjør at de ikke behøver, eller ønsker å bytte jobb, sier Gunnarsson.