Blog single

Møt Max, recruiter i MDE

Den egentlige utdannelsen til 32 år gamle Max Gomi er mekaniker, men etter et ankelbrudd for noen år siden måtte han tenke nytt. Som svært utadvendt og veldig glad i mennesker, falt salgsarbeid veldig naturlig for ham. Han har vært innom salg av forsikring, mobil, jobbet i Telenor og drevet med vanlig telefonsalg før veien førte ham videre til bemanningsbransjen. Der fant han seg til rette og stortrives i jobben som recruiter hos MDE. 

– Jeg har jobbet meg opp og har hatt gode resultater. Etter at jeg var innom bemanning i et annet selskap, fant jeg ut at det passet meg veldig bra. Jeg kommer lett i kontakt med andre og er glad i å snakke med mennesker. Med min bakgrunn er det naturlig for meg å jobbe med “gutta på gulvet”, eller folk i “kjeledress-jobber”, som jeg pleier å si. Jeg er deres venn og den som hjelper dem med å finne jobb, skrive CV og gi veiledning om stillingen de søker på. Jeg jobber med å bemanne stillinger både offshore og onshore.  

Sveiser med sveisemaske
"Kjeledress-jobber": Max er selv utdannet mekaniker og jobber nå med rekruttering av personell både on- og offshore.


Hvorfor MDE?

– Jeg startet her i september 2020, fordi jeg ville jobbe i et selskap som faktisk vil noe. MDE satser på folkene sine, åpner opp dørene for oss og gir oss store muligheter. Det er spennende å bli med på denne satsingen. 

Max starter dagen klokken 07.55. Da tar han en kaffekopp med seg inn på kontoret før den første telefonsamtalen klokken 08. Hver halvtime fylles koppen mens han tar nye telefoner fra kunder, søkere og andre potensielle kandidater. 

– Det verste jeg vet er å ha det rolig. Jeg koser meg når det er travelt og er veldig takknemlig over å ha en arbeidsplass der jeg kan jobbe mye. Det sier endel om innstillingen til de som jobber her. Alle vil prestere hele tiden, og folk løfter hverandre for at alle skal bli bedre. Det er intenst, men veldig gøy og inspirerende. Dagene flyr når du har det kjekt på jobb. 

Hva motiverer deg?

– Det gir meg en utrolig god følelse å prestere på jobb. Selv om jeg har tall å jobbe mot, er det ingenting som motiverer meg mer enn å hjelpe noen som trenger med å finne jobb. Det er veldig tilfredsstillende å bidra til at noen får muligheten til å endre livet sitt. Og så er de så takknemlige. Det føles nesten som en god gjerning, og så er det jobben min!

Max Gomi, Recruiter i MDE
Max Gomi, Recruiter i MDE

– Førsteinntrykk har egentlig alt å si. Vis at du er interessert og engasjert, og vær ærlig.

– Førsteinntrykk har egentlig alt å si. Vis at du er interessert og engasjert, og vær ærlig.

Hvordan finner du de rette kandidatene?

– Det som treffer meg best er en god CV. Det er alltid lurt å bruke mye tid på en god CV. Men det er ikke alle som er like flinke. Jeg ringer alltid opp søkerne for å sjekke, selv om de ikke treffer helt på CV-en. Noen ganger hører jeg at de har mye bra å komme med som ikke står i den CV-en de har sendt. Ofte setter vi oss ned sammen og strukturerer og legger inn mer informasjon. Jeg elsker de som står på og viser at de virkelig vil. Det er ofte de som kommer seg lengst også, mange jobber seg oppover og blir sett på jobb når de leverer. Min mening er at ufaglærte kan være vel så gode som faglærte. Mange skrur fra de er små og er kjempeflinke. 

 

Hvor viktig er førsteinntrykket?

– Det har egentlig alt å si. Vis at du er interessert og engasjert, og vær ærlig. Jeg er opptatt av holdninger og ser etter hvem personen bak intervjuet er. Jeg legger alltid opp til en uformell prat og gjør det jeg kan for å unngå at søkere stresser. Se på det som en god prat om hva du har lyst til å gjøre framover. Selv om du ikke får akkurat denne jobben, dukker det opp stillinger her hele tiden. Har du gjort et godt inntrykk, har du gode muligheter på andre stillinger. 

En dame jobber med CV'en sin på et nettbrett
Den viktige CVen: Bruk god tid på CVen din, den er viktigere enn du tror. 

 

Tips til deg på jobbjakt:

  • Skriv en god og utdypende CV
  • Jo tydeligere CV, jo lettere å plassere deg og finne en jobb som kan passe. 
  • Vær deg selv og hold det du lover!

 

Fysisk eller digitalt jobbintervju? Få gode tips til begge her. 

Delivering expertise

Vi hjelper deg å finne den rette kompetansen

Les gjerne mer om hvordan vi jobber, få gode tips til deg som arbeidssøker eller andre tema som kanskje interesserer deg.

Har du spørsmål du ikke finner svar på, håper vi å høre fra deg!