Blog single

Slik er det å jobbe i MDE: En prat med Lauritz

Med erfaring fra andre bemanningsselskaper, kjemisk industri og en bachelorgrad i HR og personalledelse, startet Lauritz Amundsen som recruiter i MDE våren 2018.

Han jobber hovedsakelig med rekruttering av erfarne ingeniører til spesialiststillinger innen olje og gass. Dette er stillinger som krever høy spisskompetanse, rett arbeidserfaring, bakgrunn og personlighet. For å finne de rette kandidatene, må Lauritz gå grundig til verks.


– Jeg starter med å analysere stillingsbeskrivelsen, prosjektet og kunden og hva som er viktig i akkurat denne rekrutteringsprosessen. Hvert oppdrag er forskjellig, og jeg er en sånn type som ønsker å forstå sammenhengene og går grundig til verks for å kartlegge behovet. For å finne de gode kandidatene gjør jeg aktive søk, bruker vår egen database, eget nettverk, ulike kanaler som LinkedIn og Finn, og tar direkte kontakt når jeg finner noen gode kandidater. Jeg gir meg aldri før kunden er fornøyd og prosessen er i mål.

 

“Det motiverer meg å bidra til at gode kandidater lander drømmejobben som følge av en solid rekrutteringsprosess, samt at de får utvikle seg og utnytte sin fulle kapasitet og kompetanse.”

- Lauritz Amundsen, 28 år, recruiter i MDE Norway 


Hvorfor MDE? 

– I MDE får jeg muligheten til å jobbe med de største og mest spennende kundene, som for eksempel Equinor. Noen av våre kunder er på vei inn i en transformasjon til fornybar energi. Selv om jeg er ung og en liten brikke i et veldig stort spill, er det utrolig spennende å finne rett kompetanse som trengs for fremtiden. Jeg føler at jeg har en liten rolle i et større puslespill med et langsiktig perspektiv, men det er utrolig interessant å være en del av endringen i kompetansebehov. Foreløpig er det ikke så mange stillinger innen fornybar, men jeg vet om mange flinke konsulenter som er klare for endringer. For meg er det svært interessant å bidra til omstillingen som kommer, samtidig som jeg brenner for å finne den ene kandidaten med akkurat den spisskompetansen kunden er ute etter. 

Vindmøller i scenisk landskap - fremtidens vindkraftteknologi krever den rette kompetansen
Fornybar energi: I dette feltet skjer det mye i fremtiden, det krever også den rette kompetansen. 


– En annen grunn til at jeg liker å jobbe her, er at MDE satser på de ansatte. Vi får stor frihet til å satse på egne prosjekter, og veien er kort fra idé til beslutning. Hvis jeg ser forretningsmuligheter i en bransje, får jeg frihet til å gå grundig til verks. Det setter jeg stor pris på. Vi jobber i et marked med høy konkurranse, da er det ekstra viktig at jeg er påskrudd. For meg er konkurransen i markedet en stor drivkraft, samtidig tenker jeg at en slik innstilling også gir resultater i det lange løp.

Lauritz Amundsen, Recruiter i MDE
Lauritz Amundsen, Recruiter i MDE

– Jobben min er allsidig, spennende, krevende, travel, lærerik og givende – alt på en gang!

– Jobben min er allsidig, spennende, krevende, travel, lærerik og givende – alt på en gang!

Arbeidshverdagen

– Jobben min er allsidig, spennende, krevende, travel, lærerik og givende – alt på en gang! Arbeidsdagen min veksler mellom å være i tett dialog med med kunder og konsulenter, jobbe med search og rekruttering, administrere kontrakter, gjøre intervjuer og besøke konsulenter hos kunde, blant annet. Den viktigste oppgaven jeg har er å bistå våre kunder med rett kandidat til rett stilling raskest mulig.

 

Hvordan finner du de rette kandidatene?

– Flere store bemanningsselskap har rammekontrakt for innleie hos de største olje- og gasselskapene. Når selskapene trenger kandidater, lyser de stillingene ut til oss leverandører, som regel med med en gitt frist for å presentere kandidater. Selv om jeg finner gode kandidater, må jeg også overbevise kunden. Det krever at søkeren har en CV som er spisset opp mot jobbeskrivelsen kunden leter etter, da kunden ofte får tilsendt mange kandidater fra sine leverandører. Noen ganger er jeg i dialog med søkere som ikke har med all relevant informasjon i CV-en. I slike tilfeller opplever jeg ofte etter en telefon med gjennomgang av kandidatens bakgrunn, at ikke all relevant kompetanse fremkommer i CV. Jeg vil derfor anbefale kandidater på jobbjakt å lese jobbeskrivelsen nøye, og også tenke på at den som til slutt vurderer kandidater ofte har mange alternativer å velge mellom. Selv om arbeidet med å spisse CV-en er tidkrevende, er det ofte det som skiller kandidaten som får jobben mot kandidaten som blir en god nummer to.


Våre konsulenter deler erfaringer og kompetanseDen viktige CVen: Bruk god tid og spør gjerne om hjelp for å få laget den beste CVen til jobben du skal søke på.

 

Tips til å få de beste jobbene

  • Spiss CV-en din, og fokuser på det som står i stillingsbeskrivelsen. Beskriv all relevant arbeidserfaring, samt formalia, språk, utdanning, referanser, et kort sammendrag av relevant erfaring mot beskrivelsen, kurs og sertifikater, samt IT-ferdigheter. Vi foretrekker CV på engelsk, da mange av våre kunder er internasjonale.
  • Det er utfordrende å vinne kontrakter hos olje- og gasselskaper med en generelle CV. Velg deg ut noen få stillinger du kvalifiserer for - og skriv CV-er direkte mot dem. Heller få spissede søknader enn mange generelle søknader, er vårt generelle råd. Det er mange om beinet på de mest attraktive jobbene. Vi bistår gjerne med rådgivning i forbindelse med kandidatpresentasjoner mot våre kunder.

 

Er du på jobbjakt? Finn våre ledige stillinger eller legg igjen CV her.

Delivering expertise

Vi hjelper deg å finne den rette kompetansen

Les gjerne mer om hvordan vi jobber, få gode tips til deg som arbeidssøker eller andre tema som kanskje interesserer deg.

Har du spørsmål du ikke finner svar på, håper vi å høre fra deg!