Blog single

K2: en reise mot Michelin-stjerne og bærekraftsuksess

K2 – Stavanger - MICHELIN Guide Restaurant

K2 er en restaurant som har oppnådd stor suksess, både på gastronomiens -og bærekraftens arena. Med en Michelin-stjerne og en Grønn kløver i beltet, er dette en historie om lidenskap, samarbeid og effektivitet. MDE Sigma har vært en verdifull partner på denne reisen.

Starten av reisen

Først og fremst, la oss gratulere restauranten med deres prestisjetunge Michelin-stjerne og Grønn kløver! Dette anerkjenner deres engasjement for eksepsjonell mat og bærekraft. Vi tok en prat med Elisabeth Kress som åpnet restauranten med sin ektemann Ola Klepp i 2020.

Ekteparet var i bransjen før oppstart, og drømmen om å starte deres egen restaurant har alltid vært der. De ønsket å tilegne seg verdifull erfaring før de startet for seg selv. Etter noen år med planlegging og vurdering av når og hvor de skulle starte, falt alt på plass da lokaler dukket opp i Pedersgaten i Stavanger, og restauranten K2 ble til.

Effektiv regnskapsføring med Power Office GO

Power Office GO er regnskapssystemet de har benyttet helt siden oppstart, MDE Sigma er systemleverandør og regnskapsfører for K2. Systemet har vært til stor hjelp for dem i den daglige driften. Elisabeth har kun positive ting å si om systemet. Power Office GO er deres foretrukne regnskapssystem, og de har aldri vurdert å bytte til noe annet. De understreker viktigheten av å ha en regnskapsfører som kan systemet. Denne kombinasjonen av kompetanse innen regnskap og teknologi har vist seg å være uvurderlig.

Elisabeth k2

 

Brukervennlighet og samarbeid

Power Office GO imponerer dem med sin brukervennlighet, og de setter pris på funksjoner som chattetjenesten. Dette gir dem muligheten til å kommunisere direkte med sin regnskapsfører og holde alt på ett sted. Denne sømløse samhandlingen har styrket samarbeidet mellom K2 og MDE Sigma og sparer selskapet verdifull tid.


Fleksibilitet og opplæring som utgjør en forskjell

Elisabeth verdsetter den fleksible tilnærmingen og opplæringsmulighetene som MDE Sigma tilbyr. Hun valgte selv å få opplæring av systemet den første tiden, for å styrke kompetanse innen økonomi, regnskap og system. Dette har gitt merverdi i form av økt innsikt. Hun fører nå det meste av regnskapet selv, men erkjenner verdien av å ha en pålitelig leverandør som kan hjelpe når behovet oppstår.


En sømløs samarbeidspartner

Samarbeidet med MDE fungerer godt. Elisabeth gir stor ros til Ine, som er deres dedikerte kontaktperson og mener at det har bidratt til en effektiv og problemfri samarbeidsprosess. Selv når Ine var i permisjon følte de seg ivaretatt hos MDE Sigma.

Håndtering av suksess og bærekraft

Michelin-stjernen og Grønn kløver har gitt restauranten økt oppmerksomhet og etterspørsel. De har klart å opprettholde sin økonomiske strategi, selv om kostnadene har økt i takt med veksten. Det er da spesielt økte kostnader innen bemanning, strøm og råvarer, som har gitt økonomiske utfordringer den siste tiden. Akkurat nå er de fornøyde med hvordan ting fungerer. Kundene er fornøyde, og de trives godt med status quo.

K2 tar aktive beslutninger når det gjelder valg av leverandører og samarbeidspartnere. Våre mål er ambisiøse og målrettet mot bærekraft og god mat. Vi håper å bidra til at bærekraftige valg er mer i sentrum.

K2 setter seg mål for hvert år og prøver å ha et helhetlig perspektiv. I år var søkelyset på å tydeliggjøre virksomhetens bærekraftmål. De har gjort betydelige fremskritt på dette området og har har allerede nådd de målene som de satte i begynnelsen av 2023. For det kommende året skal vårt overordnede mål igjen være knyttet til bærekraft forteller Elisabeth Kress. Vi har en ambisjon om å opprettholde en bedre balanse mellom arbeid og fritid. Etter å ha jobbet hardt, har vi nå snudd den økonomiske situasjonen rundt og er i en god posisjon. I dag skal vi begge hente barna i barnehagen og nyte en middag sammen som en familie – for første gang siden restauranten ble startet.

Her er Elisabeth med sin hund Pelle, som er restauranten sin maskot.

Elisabeth Pelle, og K2  Pelle_k2

 

Fremtidsutsikter

Så hva kan vi vente av K2 fremover? Bærekraft vil fortsatt være et sentralt fokus, og de drømmer om at deres virksomhet vil bidra til en økt bølge av bærekraftige valg i byen og landet. De har et langsiktig perspektiv og har som mål å gå i overskudd i fremtiden.

Til slutt, så gir Elisabeth MDE Sigma en solid anbefaling, uten tvil. Deres erfaringer viser hvor verdifullt et godt regnskapssystem og en dedikert samarbeidspartner kan være for en restaurant eller en bedrift i oppstartsfasen.

Det er inspirerende å se suksesshistorier som denne, hvor lidenskap, engasjement og effektivitet kombineres for å oppnå fantastiske resultater både i kulinarisk kunst og bærekraft. Vi i MDE Sigma ønsker restauranten alt godt i deres fremtidige eventyr og ser frem til å følge med på deres suksess.

 

Har du behov for en ny samarbeidspartner innen regnskap og økonomi? Les våre kundehistorier ved å klikke her>>

Saken er utformet av MDE Group sammen med MDE Sigma og K2..

Gjengen K2
Gjengen K2
Elisabeth k2 bygg
Delivering expertise

Vil du ha en bedre regnskapshverdag?