Blog single

Åpenhetsloven

Er en lov om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold (åpenhetsloven).

Åpenhetsloven | Fremme respekt og gi innsyn

Det er for tiden stort fokus på bærekraft og åpenhet i samfunnet, men likevel er det tilsynelatende 20% av rammede bedrifter som ikke har publisert redegjørelsen for Åpenhetsloven på sine hjemmesider. Referanse, Forbrukertilsynet >>

Hvorfor tror vi at det er slik? 

Martin Tiller Gjessing, sitter som leder for bærekraft og økonomistyring hos MDE Sigma, sier at etter hans mening er det i hovedsak to årsaker til at det er slik: manglende kunnskap og manglende opplevd nytteverdi.

 

Åpenhetsloven har som formål å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold, og tilgjengeliggjøring av informasjon rundt bedrifters håndtering av disse forholdene.

For bedrifter i Norge kan dette virke unødvendig. De har gjerne hatt de samme leverandørene i årevis, og de fleste leverandørene er norske. Det som ikke kommer tydelig nok fram er at det er leverandørkjeden som helhet som er formålet med loven, ikke bare de nærmeste leverandørene. Mange av de norske leverandørene har utenlandske underleverandører hvor brudd på menneskerettigheter og dårlige arbeidsforhold kan være reelle utfordringer. Vi har i lang tid vært vant til outsourcing og profittmaksimering med en "out of sight, out of mind" tankegang som har gjort at vi sjelden tenker på omfanget av leverandører og mennesker som skal til for å produsere de produktene og tjenestene vi er avhengige av, og deretter forholdene de lever under.


Formålet er å løfte blikket og stille seg spørsmålet: hvilken påvirkning har vårt selskap på livene til menneskene vi kommer i kontakt med både direkte og indirekte?

 

Som Forbrukertilsynet viser til er det svært varierende kvalitet på de redegjørelsene som er publiserte. Dette tyder på at den opplevde nytten av aktsomhetsvurderingene er for lav og at jobben med aktsomhetsvurderingene ikke har blitt prioritert. I en allerede travel hverdag kan slike rapporteringskrav virke meningsløse og nytteløse, og aktsomhetsvurderingene blir delegert og nedprioritert fra ledelsens side. Konsekvensen er at ingen i organisasjonen har tenkt mer over hvordan selskapet driver, og formålet med åpenhetsloven er glemt.

 

Med Åpenhetsloven kom det første lovpålagte rapporteringskravet for bærekraft for rammede bedrifter som ikke bare skal nevnes i årsberetningen. For bedrifter som tidligere ikke har rapportert på bærekraft er det en gylden mulighet til å komme i gang med dette arbeidet. Om man gjør en god jobb her legger man grunnlaget for god videre rapportering på bærekraft på generell basis. De kommende årene kommer til å bli preget av stadig strengere rapporteringskrav for bærekraft og leverandørkjede, og det å begynne jobben nå vil gjøre at man er forberedt på dokumentasjonskrav og spørsmål fra kunder og ansatte.


Ta gjerne kontakt med oss i MDE Sigma for en prat om åpenhet og bærekraft.


 

Martin Tiller Gjessing, Leder for Bærekraft og Økonomistyring, MDE Sigma
Martin Tiller Gjessing, Leder for Bærekraft og Økonomistyring, MDE Sigma
Kristina Eriksen, daglig leder i MDE Sigma
Kristina Eriksen, daglig leder i MDE Sigma

Bærekraft handler om mer enn klima og miljø, det omhandler også sosiale og økonomiske forhold

Bærekraft handler om mer enn klima og miljø, det omhandler også sosiale og økonomiske forhold

Hva er åpenhetsloven?

Stortinget vedtok i juni 2021 Åpenhetsloven som ble innført 1. juli 2022. Formålet med loven er å fremme respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendig arbeidsforhold. Loven har også som formål å sikre at alle og enhver får tilgang til informasjon om hvordan virksomheter håndterer risiko og negative konsekvenser på disse områdene. Første rapporteringsfrist for åpenhetsloven var 30. Juni 2023.
 
De som er direkte rammet av åpenhetsloven er omfattes av regnskapsloven §1-5, eller som på balansedagen overskrider to av følgende vilkår:
 
•    Salgsinntekt: over 70 millioner kr
•    Balansesum: over 35 millioner kr
•    Gjennomsnittlig antall ansatte i regnskapsåret: over 50
 
Kort oppsummert plikter de som er rammet til å gjøre følgende:
 
•    Gjennomføre aktsomhetsvurderinger i henhold til OECD's retningslinjer for flernasjonale selskaper.
•    Redegjøre for prosessen og resultatet av disse aktsomhetsvurderingene.
•    Besvare informasjonskrav fra allmenheten.

*Deler av informasjonen i denne artikkelen er hentet fra forbrukertilsynet.no

Delivering expertise

Vil du ha en bedre regnskapshverdag?