Blog single

Norges første svanemerkede storbilvask.

Kommunal- og distriktsminister, Sigbjørn Gjelsvik (Sp), deltok under åpningen av Storbilvask 24/7, sammen med Terje Fatland, daglig leder i Bilvask 24/7, og Cathrine Pia Lund, administrerende direktør i Svanemerket. Vi er Bilvask 24/7 sin leverandør innen regnskap og system, og vi var tilstede under åpningen.

Nå kan også de store kjøretøyene vaskes miljøvennlig.
Nyåpningen fant sted 2. oktober 2023

Bilvask 24/7 hadde en nyåpning som Norges første svanemerkede vaskehall for lastebiler, tankbiler og vogntog har. Med innovativ renseteknologi og miljøvennlige kjemikalier bidrar Storbilvask 24/7 i Klepp til en mer bærekraftig transportsektor.

Mange av oss er vant til å tenke på bilvask som en enkel oppgave som handler om å få bilen til å skinne. Men i realiteten involverer bilvask ofte fjerning av skadelige stoffer som olje, asfaltrester og giftige tungmetaller. I tillegg inneholder mange bilpleieprodukter kjemikalier som kan være skadelige for både miljøet og helsen vår.

Her kommer Svanemerket inn i bildet, og det gir en garanti om at produktene som brukes under bilvasken er frie for giftstoffer. Dette gjelder ikke bare for rengjøringsprodukter, men også for vaskehaller. Hvis du virkelig ønsker å vaske bilen din på en miljøvennlig måte, bør du vurdere å gjøre det i en svanemerket vaskehall.

Men hva med de som kjører de større kjøretøyene, de tunge lastebilene og vogntogene? Tidligere har det ikke vært like enkelt å finne miljøvennlige alternativer for disse. Nå er det imidlertid en endring på gang.

Storbilvask 24/7 på Klepp har introdusert en ny tilnærming til bilvask for tunge kjøretøy. Ved å ta i bruk innovativ renseteknologi og miljøvennlige kjemikalier, bidrar de til å skape en mer bærekraftig transportsektor.

En svanemerket vaskehall for tunge kjøretøy bruker opptil 80 prosent mindre vann sammenlignet med tradisjonelle storbilvaskehaller. Dette reduserer betydelig den miljømessige påvirkningen ved kjøretøyvask. I tillegg begrenses bruken av skadelige kjemikalier til et minimum, og nesten all forurensning, inkludert tungmetaller, olje og smuss, blir effektivt stoppet fra å nå naturen eller belaste det kommunale avløpsnettet.

Det er ikke bare miljøet som tjener på dette, men også kommunene og forbrukerne. Mange kommuner har økt vannavgiftene som følge av økt vannforbruk, og ved å redusere vannforbruket og forhindre forurensning fra bilvasken, kan dette bidra til å bremse økende vannavgifter.

Så, uansett om du eier en liten personbil eller en tung lastebil, finnes det nå miljøvennlige alternativer for bilvask. Velg en svanemerket vaskehall for å bidra til en bærekraftig og renere fremtid for alle.

"Veien for å komme til en svanemerket storbilvask er ganske lang. Kravene for å få godkjent en vaskehall som denne, som miljøvennlig er ganske krevende fordi miljøkravene er desidert de strengeste man kan jobbe under. Vi har vært heldige, underveis i prosessen har vi fått god hjelp av MDE Sigma og Ine vår kontaktperson i selskapet. For å få godkjenningen i mål, så har det vært en krevende prosess som krever fokus og system. Her er MDE Sigma og Ine spesialister. Så den hjelpen er vi veldig takknemlige for" sier Terje Fatland, daglig leder i Bilvask 24/7.

Hva er det som skiller en svanemerket storbilvask med en tradisjonell?

"I en tradisjonell storbilvask så bruker man, på et gjennomsnittskjøretøy på ca. 12 meter, så bruker man rundt 1500 liter vann. I en svanemerket vaskehall så bruker man under 270 liter vann. Da sparer man enorme mengder med vann, drikkevann. I tillegg så renser vi vannet for miljøgifter og oljekjemikalier. Før vi slipper vannet ut på det kommunale nettet, som i neste runde gir store besparelser for kommunene som igjen er nødt til å rense dette vannet. Da de nå får ferdig levert renset vann.

– For kundene så har det en stor betydning at det finnes miljøvennlig storbilvask. Det kan også utgjøre en stor forskjell for kundene, da det kan komme miljøkrav fra industri, fylke og stat. Hvor de kan risikere oppdrag dersom de ikke kan vise til at det benyttes miljøvennlige tiltak ved storbilvask" sier Terje Fatland, daglig leder i Bilvask 24/7.

Ambisjonen videre

Bilvask 24/7 har ambisjoner om å svanemerke alle sine nye vaskeanlegg. Dette er et viktig skritt for å fremme bærekraftige løsninger innenfor bransjen.

Se hele intervjuet med Terje Fatland og Ine Fatland i video.

 

Vil du lese mer om MDE Sigma, økonomistyring og regnskap?

MELD MEG PÅ NYHETSBREVET

ommunal- og distriktsminister, Sigbjørn Gjelsvik (Sp), deltok under åpningen av Storbilvask 24/7, sammen med Terje Fatland, daglig leder i Bilvask 24/7, og Cathrine Pia Lund, administrerende direktør i Svanemerket. Terje Fatland daglig leder og eier Storbilvask 24/7, sammen med Ine Fatland MDE Sigma.

Tusen takk for hjelp underveis. Dere er også en stor del av nyåpningen.

Tusen takk for hjelp underveis. Dere er også en stor del av nyåpningen.

Fordeler med svanemerket vaskehall

En svanemerket vaskehall bruker opptil 80 prosent mindre vann sammenlignet med tradisjonelle storbilvaskehaller. På det nye anlegget i Klepp utgjør dette rundt 270 liter vann per lastebil, sammenlignet med de vanlige 1500 litrene per lastebil. I tillegg brukes minimale mengder skadelige kjemikalier, og det meste av forurensningen, inkludert tungmetaller, olje og smuss, blir stoppet fra å nå naturen og det kommunale avløpsnettet.

Dette gir også betydelige kostnadsbesparelser for kommunen. Økte vannavgifter, som nylig ble innført i mange kommuner, er en direkte konsekvens av økt vannforbruk og behovet for større rensekapasitet. Å redusere vannforbruket og forhindre forurensning ved kilden vil bidra til å takle denne utfordringen.

 

Valget falt på Poweroffice GO

Norges første svanemerkede vaskehall for lastebiler, tankbiler og vogntog har nå åpnet dørene. Med innovativ renseteknologi og miljøvennlige kjemikalier bidrar Storbilvask 24/7 i Klepp til en mer bærekraftig transportsektor. Selskapet benytter oss som sin leverandør på regnskap, systemer (de har gått for Poweroffice GO) og rådgivning.


Vil du lese mer om Bilvask 24/7? Ta en kikk på deres hjemmeside >>

Svanemerket og MDE Sigma
Svanemerket og MDE Sigma
Delivering expertise

Vi hjelper deg å finne den rette kompetansen

Les gjerne mer om hvordan vi jobber, få gode tips til deg som arbeidssøker eller andre tema som kanskje interesserer deg.

Har du spørsmål du ikke finner svar på, håper vi å høre fra deg!