Blog single

Robotene har kommet

Regnskap og økonomistyring er umulig uten minst ett menneske som følger med på tallene – heldigvis. Men - det finnes noen oppgaver som vi trygt kan overlate til maskinene.

MDE Sigma har fått sine første roboter – fortell!

– Det har vi! Vi har startet med RPA, som betyr «Robotic process automation». Det er, enkelt forklart, et program som kan kjøres på PC-en din eller på en server og ivareta visse typer oppgaver.

Hvilke oppgaver er det?

– Det gjelder i stor grad repetitive oppgaver, oppgaver som enkelt kan automatiseres. For eksempel masseoppdatering av data, brukertilganger, passordhåndtering, avstemmingsarbeid eller speiling av data i to eller flere systemer. RPA er aktuelt både for eldre ERP-systemer som mangler gode API-er og mer moderne webbaserte systemer. I tillegg fungerer det bra å benytte RPA som støtte for masseendringer og import og eksport. RPA eller AI/KI, kunstig intelligens, er også bygget inn i mange moderne systemer som f.eks. Visma.net ERP og Compello fakturahåndtering.

RPA høres litt komplisert og vanskelig ut. Er det det?

– Nei! Det finnes flere leverandører av RPA-løsninger i markedet. Felles for disse er at de er basert på LC/NC (low code/no code). Enkle løsninger med få eller ingen krav til koding, med andre ord. Mange av løsningene baserer seg på at man kan benytte opptaksfunksjoner for å gjenta menneskelige handlinger. Sammen med et grafisk kodegrensesnitt kan man få til mange gode automatiseringsløsninger uten å skrive noe kode i det hele tatt. 

Har du noen tips for å ta i bruk RPA?

– Finn de enkle oppgavene som passer for automatisering, og start der. Oppgaver som passer til automatisering er repetitive, regelstyrte og av et visst volum. Ofte kan det være mer hensiktsmessig å bytte ut systemene som ligger i bunn enn å ta i bruk RPA. Et gammelt men robotisert system er fremdeles et gammelt system!

 

Morten-1
Morten-1
MDE-Sigma-Systemleveranse-og-implementering-22

– Med RPA kan du regne med færre feil og sparte kostnader.

– Med RPA kan du regne med færre feil og sparte kostnader.

Hvilke fordeler gir RPA?

– Med RPA kan du regne med færre feil og sparte kostnader. Ikke minst får folk som vanligvis tar disse oppgavene, frigjort tid til andre, mer verdiskapende oppgaver som ikke kan erstattes av en robot. 

Hvordan er robotinvasjonen mottatt av de Sigma-ansatte?

– Oppgavene vi benytter RPA til er vanligvis ikke de aller mest faglig spennende oppgavene, for å si det litt diplomatisk, så dette har absolutt blitt godt mottatt. Dessuten synes mange av oss her hos Sigma at det er gøy å bidra til utvikling av RPA-er.

Ta kontakt for en prat om RPA!

CTA Rådgiving-1

MDE Sigma kan hjelpe dere med:

System og integrasjoner

Våre ansatte har bred systemkompetanse og kan bistå bedrifter på de aller fleste regnskapssystemer.

Regnskap og lønn

Med hjelp fra MDE Sigma kan du være trygg på at dine ansatte, kunder og leverandører blir ivaretatt på en god måte.

Bedriftsrådgivning

MDE Sigma kan tilby bedrifter rådgivning innen forretningsprosesser, teknologi og økonomi.

Årsoppgjør

Vi kan hjelpe deg med årsoppgjør og ligningspapirer. Våre ansatte har lang erfaring og kan bistå med det meste, inkludert konsolidering og konsernregnskap.

Delivering expertise

Vil du ha en bedre regnskapshverdag?