Blog single

API: Nøkkelen til god økonomistyring i bedriften

Stadig dukker den opp, den lille forkortelsen som kan gjøre så stor forskjell på både bunnlinjer og arbeidshverdager: Hva er egentlig API?

Christian Fredrik Thomas, controller hos MDE Sigma, forklarer:

– Et API er, veldig forenklet, et verktøy som kobler sammen to systemer. Forkortelsen står for (Application Programming Interface), altså et programmeringsgrensesnitt som gjør det mulig å utveksle data mellom to ulike programmer.

Hva er fordelene med API?

 – Det korte svaret er at API-er gir deg en enklere hverdag og bedre kvalitet på økonomistyringen din. Og det er jo ikke lite!

Forbausende mange bedrifter, til og med ganske store, sitter med kanskje 300 ulike Excel-ark som grunnlag for økonomistyringen sin. Hvem har ikke irritert seg over CSV-formatet? De får oppdaterte regnskapstall en gang i måneden, eller de bruker dyrebar tid og kompetanse når de skal bytte timeføringsverktøy, for eksempel. Alt dette kan gjøres mye, mye enklere med API-er.

Alltid oppdaterte tall

Med API-er kan du få live data fra bedriften din hele tiden. Dataene kan du ta ut på den plattformen som passer deg, slik at du har regnskapet ditt tilgjengelig live. Dermed har du selvsagt et mye bedre grunnlag for å styre bedriften din.

Mer effektivitet i hverdagen

API-er gjør økonomistyringen mer tilgjengelig for alle i bedriften. Du sparer tid og unngår dobbeltarbeid når du ikke trenger å legge inn data manuelt. Risikoen for menneskelige feil synker betraktelig – feil som fort kan utgjøre store summer.

Alt ligger i skyen

All informasjon ligger trygt i skyen, og alle oppdateringer og sikkerhetskopieringer skjer automatisk. Dermed sparer dere potensielt betydelige utgifter til IT-support og dyre oppgraderinger.

 

Vil du ha tips om økonomistyring og regnskap i innboksen?

MELD MEG PÅ NYHETSBREVET

Christian Fredrik Thomas, controller hos MDE Sigma
Christian Fredrik Thomas, controller hos MDE Sigma

– Det korte svaret er at API-er gir deg en enklere hverdag og bedre kontroll på økonomistyringen din. Og det er jo ikke lite!

– Det korte svaret er at API-er gir deg en enklere hverdag og bedre kontroll på økonomistyringen din. Og det er jo ikke lite!

Enklere å skifte systemer

Mange opplever at det tar en evighet og en hel IT-avdeling når de skal skifte timeføringssystem eller andre systemer. Med et åpent API er det enkelt å skifte. Se for deg, enkelt forklart, at du kobler av det ene systemet og på det andre, så sikrer API-et en god, rask overføring av data og integrering av det nye systemet. Mindre utgifter, mindre frustrasjon.

Fint! Hvordan kommer jeg i gang?

Det enkleste er å ta en prat med oss i MDE Sigma. Vi har inngående kjennskap til de aller fleste systemer og kan vurdere hvilken løsning som passer best til deres behov.

Bestill Visma.net før 31. august – få 50% på implementeringen!

 

MDE Sigma kan hjelpe dere med:

System og integrasjoner

Våre ansatte har bred systemkompetanse og kan bistå bedrifter på de aller fleste regnskapssystemer.

Regnskap og lønn

Med hjelp fra MDE Sigma kan du være trygg på at dine ansatte, kunder og leverandører blir ivaretatt på en god måte.

Bedriftsrådgivning

MDE Sigma kan tilby bedrifter rådgivning innen forretningsprosesser, teknologi og økonomi.

Årsoppgjør

Vi kan hjelpe deg med årsoppgjør og ligningspapirer. Våre ansatte har lang erfaring og kan bistå med det meste, inkludert konsolidering og konsernregnskap.

Delivering expertise

Trenger dere hjelp med økonomistyringen?