Blog single

Spar tid og penger: Få hjelp med økonomistyringen!

Bruker du tid på økonomistyring, når du heller burde vært ute i markedet? Med mindre du leder et regnskapskontor eller er revisor selv, gjør du kanskje lurt i å overlate hele eller deler av økonomistyringen til MDE Sigma.

Daglig leder og partner i MDE Sigma, Kristina Eriksen, forklarer hvorfor alle typer bedrifter, uansett bransje og størrelse, med fordel kan sette ut denne delen av arbeidshverdagen:

Full fleksibilitet

– Først og fremst gir det deg en verdifull fleksibilitet, sier Kristina.

– Presset på økonomiavdelingen svinger vanligvis kraftig i løpet av et år, fra rolige tider på høsten, til travle dager rundt årsoppgjøret og skattemeldingen på våren.

Mange opplever også at det blir hektisk for økonomiansvarlig når oppdragsmengden øker, og de kanskje må rekruttere og lære opp nye ansatte i tillegg til å få unna den økte arbeidsmengden.

Har dere MDE Sigma med på laget, har dere til enhver tid akkurat så mange ansatte som dere trenger. Når det roer seg igjen, tilpasser vi størrelsen på teamet – her sitter ingen og tvinner tomler. En hyggelig drøs ved kaffemaskinen? Gjerne! Men det fakturerer vi jo ikke deg for!

Penger spart

Noen tenker at det blir dyrere å få hjelp utenfra enn å ha alle inhouse: Tvert i mot! Når dere bruker MDE Sigma, slipper dere utgifter som arbeidsgiveravgift, utstyr, sykdom, sosiale goder, kursing og så videre. I tillegg betaler dere som sagt kun for det verdiskapende arbeidet vi gjør – vi fører ingen interntid.

Mindre sårbare

En liten økonomiavdeling på kanskje en eller to personer er veldig sårbar ved sykdom, eller hvis noen bestemmer seg for å skifte jobb. MDE Sigma sørger for at det alltid er flere hos oss som kjenner kunden, sånn at noen er beredt til å steppe inn ved behov.

Mange bedrifter har en administrativ stilling som tar seg av ulike oppgaver innen økonomi, HR og lignende. Hvis det gjelder dere, kan vi sette oss ned sammen med deg og din administrativt ansatte og se hvordan vi best får utnyttet all kunnskapen, tiden og erfaringen – sammen. I noen tilfeller ender vi på at det smarteste er at kollegaen din går over til MDE Sigma, og blir en av våre ansatte som jobber for deg. Andre ganger lager vi kanskje en arbeidsfordeling som fungerer for begge parter.

 Kristina Eriksen, daglig leder og partner i MDE Sigma
Kristina Eriksen, daglig leder og partner i MDE Sigma

Bruker du våre ansatte, kan du være helt sikker på at de til enhver tid er oppdaterte på fag, systemer, teknologi og lovverk, uten at det koster deg en krone.

Bruker du våre ansatte, kan du være helt sikker på at de til enhver tid er oppdaterte på fag, systemer, teknologi og lovverk, uten at det koster deg en krone.

Et helt fagmiljø i ryggen

Hvis du har én ansatt som har ansvar for økonomistyringen i bedriften, er du prisgitt det ene menneskets kompetanse og erfaring. Noe som selvsagt kan være gull – det finnes veldig mange dyktige og allsidige mennesker der ute. De færreste er likevel eksperter på alt fra regnskapsføring og omstilling til lønnskjøring og ERP-systemer. Overlater du økonomistyringen til oss i MDE Sigma, får du i praksis tilgang på en hel avdeling full av eksperter.

Tilgjengelighet er noe mange lurer på: Hvordan blir det når regnskapsansvarlig ikke lenger jobber på nabokontoret, men i Sigma? Sannheten er at med alle de digitale plattformene og vanene vi har fått oss, ikke minst det siste året, vil forskjellen sannsynligvis ikke oppleves som veldig stor.

Sigma-ansatte vil i mange tilfeller arrangere seminarer og fagdager som vi inviterer kundene våre på. Dermed blir vi på mange måter en naturlig del av hverdagen til kundene våre, og godt kjent med hverandre som kollegaer, selv om vi kanskje får lønnsslippen vår fra hvert vårt sted.

Alltid oppdatert

Kursing og faglig oppdatering er en viktig del av ansvaret ditt som leder – og en potensiell stor utgift. Bruker du våre ansatte, kan du være helt sikker på at de til enhver tid er oppdaterte på fag, systemer, teknologi og lovverk, uten at det koster deg en krone. Dette er faktisk kjernevirksomheten vår, selve lidenskapen vår – og derfor vil du også oppleve at vi som jobber for deg, hele tiden er genuint interesserte i å søke de aller beste løsningene.

Det store nettverket vårt kommer deg til gode også i form av bred kunnskap om trender og behov som rører seg, i både din og andre bransjer. I dag har vi for eksempel et RPA-prosjekt (RPA = Robotic Process Automation) som gjør oss i stand til å automatisere prosesser som dere kanskje bruker unødvendig tid på å gjøre manuelt i dag.

God kjemi er kjempeviktig!

Folk som ikke trives i hverandres selskap, jobber heller ikke optimalt sammen, er vår erfaring. Derfor er kjemi kjempeviktig for oss i Sigma, og derfor er det å sette sammen det beste teamet, noe vi er spesielt gode på.

Det finnes like mange løsninger som det finnes bedrifter – vår jobb er å finne den løsningen som fungerer perfekt for akkurat dere.

Vil du ha tips om økonomistyring og regnskap på mail? 

MELD MEG PÅ NYHETSBREVET


MDE Sigma kan hjelpe dere med:

System og integrasjoner

Våre ansatte har bred systemkompetanse og kan bistå bedrifter på de aller fleste regnskapssystemer.

Regnskap og lønn

Med hjelp fra MDE Sigma kan du være trygg på at dine ansatte, kunder og leverandører blir ivaretatt på en god måte.

Bedriftsrådgivning

MDE Sigma kan tilby bedrifter rådgivning innen forretningsprosesser, teknologi og økonomi.

Årsoppgjør

Vi kan hjelpe deg med årsoppgjør og ligningspapirer. Våre ansatte har lang erfaring og kan bistå med det meste, inkludert konsolidering og konsernregnskap.

 

 

Delivering expertise

Trenger dere hjelp med økonomistyringen?